Cantos Biblicos - Cedarmont Kids Sue M. Gay Mike Gay - böcker (9785550057292) Bokhandel

Tante Klöpper und ihre Seele - Veronika Vollmer Martine Blankenburg - böcker (9783744836555) Bokhandel pjrwmy3455-Böcker

Min första atlas lär dig om världens länder - Jesper Groftved - böcker (9788771556339) Bokhandel

Jag har nämnt det förr, men jag nämner det igen… Har ni inget fikonträd, så köp ett.

Language Arts Grade 5 (Flash Kids Harcourt Family Learning) - - böcker (9781411404137) Bokhandel

Toppskott. Toppskott är ett säkert sätt att lyckas att föröka sina fikon. Jag klipper av den yttersta toppen ca 5-7 cm ned, samt tar bort alla bladen på skottet förutom de översta. Sedan sticker jag ner toppen i en Rootit-brikett. Det går bra direkt ner i jorden med, men Rootit-briketterna är preparerade med ett ämne som gynnar rot utveckling.

Lycka till med din fikonodling!


English Made Easy Early Reading Ages 3-5 Preschool Key Stage 0 - Carol Vorderman - böcker (9781409344698) Bokhandel

Ingen har så förstående röst och så snälla omhändertagande händer som mammor.

Club Prisma Nivel A1 - Libro de Alumno + CD - - böcker (9788498480108) Bokhandel

Vätskan från avfallet blir perfekt organisk gödselkoncentrat.

Pris. 579 kr.

För leverans innan mors dag beställ omgående, eller besök Willab Gardens butiker.

Art 2224 Behållaren.


First Words Mandarin 100 Mandarin Words to Learn - Lonely Planet Kids Andy Mansfield Sebastien Iwohn - böcker (9781787012721) Bokhandel

The Mathematical Theory of Electricity and Magnetism Electrostatics - Henry William Watson Samuel Hawsley Burbury - böcker (9781147163667) Bokhandel

Vi skandinaver har mycket att lära av Norge, detta land som är experter på att fira sin dag mitt i den vackraste tiden på året! Sång och dans och parad, nationaldräkter och festmat. Vart år vid 17 maj blir jag  lite avundsjuk över att vi inte har denna tradition och kunnande i hur man skall fira sitt land.

Efter att unionen med Sverige upplöstes 1905 har norrmännen firat Syttende mai varje år med ordentlig pompa och ståt.

Nationaldagen firas från tidig morgon till sen kväll vad jag har förstått. Man börjar dagen traditionellt med att man ordnar knytkalas med grannar och vänner. På frukosten brukar det bjudas på nybakat bröd, äggröra, rökt lax, och champagne för de vuxna.

Det tycker jag låter som en fantastisk start på dagen. Därför firar jag på samma vis hemma hos mig, och då naturligtvis i växthuset. Så nu gör vi som Norge – Det finns alltid något att fira oavsett nationalitet för oss här i Norden. Vilka traditioner har du på nationaldagen?


Methods and Aids in Geography For the Use of Teachers and Normal Schools - Charles Francis King - böcker (9781143040405) Bokhandel

Nog drömmer vi om en fin sommar. En sommar som skall innehålla sol, vind och vatten. Allt det som vi och våra växter behöver för att trivas. Men vi får inte glömma bort att det kan bli för mycket av det goda för våra växter i växthuset. Därför kan det behövas något som skuggar av taket.

Det finns inte färdiga lösningar på detta till alla våra växthusmodeller på Willab Garden. Vissa modeller får man själv hitta en lösning för, det skall jag visa i nästa inlägg. I dagens inlägg skall jag visa den skuggning som finns att köpa till många av våra växthus.

Skena i taket.

Dels finns det en skena som löper i taket samt nere i takfoten på växthuset. Denna skuggardin skuggar den ena sidan på växthuset och en bit ner på sidan. Alternativt får man köpa 2 gardiner beroende på hur solen strålar in i förhållande till växthuset. Det kan vara så att ni behöver skugga av båda taksidorna om gaveln pekar mot söder.

Enkel att montera upp. Passar på Euro Serre växthusen som inte har förstärkningsbalkar i taket.

Rullgardin.

Kniga o kitakh - - böcker (9785906994240) Bokhandel

Smidig lösning av skuggning som passar såväl i våra Euro Serre växthus som i Green Room.

En rullgardin som går från nock till väggsida beroende på hur långt man drar ut det. Täcker en sektion, och monteras alltså fler på rad för att täcka en sida.

Rullgardin Juliana.

Enkel lösning som passar till våra Juliana-växthus är den rullgardin som man fäster med sugkoppar.

Denna gardin går rent fysiskt att fästa på de flesta växthus men har en gavelbrädd som är anpassad efter Julianas mått, 67,5 cm i bredd.

Skuggardin med aluminiumtrådar.

Trains Go - Steve Light - böcker (9780811879422) Bokhandel spänner man med en vajer i taknocken samt i takfoten. Aluminiumtrådarna gör så att solstrålarna reflekteras ut från växthuset och på så vis dämpas så väl strålning som värmen i växthuset. En gardin som lämpar sig för den som odlar mycket.

Skuggpasta.

Skuggpastan har använts lika länge som växthus funnits. Det är en kalkfärg som man målar utanpå växthusglasen. Denna pasta kommer successivt att tvättas bort när det regnar. Välbeprövad metod.


Azariah's Reading Log - Martha Day Zschock - böcker (9781516243341) Bokhandel

Nu börjar en ny fas som växthusägare. Nu är det tid att flytta ut plantorna som man förodlat från växthuset och ut i rabatter och köksträdgården. Var tid har sitt och jag ser mycket fram emot denna tid vart år. Det innebär att trädgården på riktigt börjar leva och att växthuset nu ger plats åt mig och familjen till att bara få vara. Är det någonstans man vill det så är det i just ett växthus.

En El Reino de La Puntuacion - Christian Morgenstern Rathna Ramanathan - böcker (9788492595914) Bokhandel

Glöm heller inte bort att ge stöd till känsliga plantor så att de inte knäcks. Samt att de plantor som vill klättra har möjlighet till det, som ärtor tex. Ligger dessa på jorden finns det risk att plantan ruttnar.