Ten Little Salmon Learn to School A Counting Book - Mrs Alice E. Tidwell - böcker (9781499571783) Bokhandel

Lamaze Ryck-och-lek Aktivitetsleksak - knut pjrwmy2788-Leksaker

Joscha und Mischa diese zwei - Hans Gärtner - böcker (9783944936192) Bokhandel

Jag har nämnt det förr, men jag nämner det igen… Har ni inget fikonträd, så köp ett.

Mr Men A Christmas Carol Colouring Storybook - - böcker (9781405287753) Bokhandel

Toppskott. Toppskott är ett säkert sätt att lyckas att föröka sina fikon. Jag klipper av den yttersta toppen ca 5-7 cm ned, samt tar bort alla bladen på skottet förutom de översta. Sedan sticker jag ner toppen i en Rootit-brikett. Det går bra direkt ner i jorden med, men Rootit-briketterna är preparerade med ett ämne som gynnar rot utveckling.

Lycka till med din fikonodling!


Swallow the Leader (Lap Board Book) - Danna Smith Kevin Sherry - böcker (9781328482655) Bokhandel

Ingen har så förstående röst och så snälla omhändertagande händer som mammor.

Det lille spøkelset Laban får en lillesøster - Inger Sandberg - böcker (9788293473534) Bokhandel

Vätskan från avfallet blir perfekt organisk gödselkoncentrat.

Pris. 579 kr.

För leverans innan mors dag beställ omgående, eller besök Willab Gardens butiker.

Art 2224 Behållaren.


Messy Baby - - böcker (9780746064771) Bokhandel

Engie Benjy Storybooks - Bridget Appleby - böcker (9780233000794) Bokhandel

Vi skandinaver har mycket att lära av Norge, detta land som är experter på att fira sin dag mitt i den vackraste tiden på året! Sång och dans och parad, nationaldräkter och festmat. Vart år vid 17 maj blir jag  lite avundsjuk över att vi inte har denna tradition och kunnande i hur man skall fira sitt land.

Efter att unionen med Sverige upplöstes 1905 har norrmännen firat Syttende mai varje år med ordentlig pompa och ståt.

Nationaldagen firas från tidig morgon till sen kväll vad jag har förstått. Man börjar dagen traditionellt med att man ordnar knytkalas med grannar och vänner. På frukosten brukar det bjudas på nybakat bröd, äggröra, rökt lax, och champagne för de vuxna.

Det tycker jag låter som en fantastisk start på dagen. Därför firar jag på samma vis hemma hos mig, och då naturligtvis i växthuset. Så nu gör vi som Norge – Det finns alltid något att fira oavsett nationalitet för oss här i Norden. Vilka traditioner har du på nationaldagen?


Der Fuchs der den Himmel malte - Mila Teräs - böcker (9783957283153) Bokhandel

Nog drömmer vi om en fin sommar. En sommar som skall innehålla sol, vind och vatten. Allt det som vi och våra växter behöver för att trivas. Men vi får inte glömma bort att det kan bli för mycket av det goda för våra växter i växthuset. Därför kan det behövas något som skuggar av taket.

Det finns inte färdiga lösningar på detta till alla våra växthusmodeller på Willab Garden. Vissa modeller får man själv hitta en lösning för, det skall jag visa i nästa inlägg. I dagens inlägg skall jag visa den skuggning som finns att köpa till många av våra växthus.

Skena i taket.

Dels finns det en skena som löper i taket samt nere i takfoten på växthuset. Denna skuggardin skuggar den ena sidan på växthuset och en bit ner på sidan. Alternativt får man köpa 2 gardiner beroende på hur solen strålar in i förhållande till växthuset. Det kan vara så att ni behöver skugga av båda taksidorna om gaveln pekar mot söder.

Enkel att montera upp. Passar på Euro Serre växthusen som inte har förstärkningsbalkar i taket.

Rullgardin.

Komm wir finden einen Schatz - Janosch - böcker (9783407812292) Bokhandel

Smidig lösning av skuggning som passar såväl i våra Euro Serre växthus som i Green Room.

En rullgardin som går från nock till väggsida beroende på hur långt man drar ut det. Täcker en sektion, och monteras alltså fler på rad för att täcka en sida.

Rullgardin Juliana.

Enkel lösning som passar till våra Juliana-växthus är den rullgardin som man fäster med sugkoppar.

Denna gardin går rent fysiskt att fästa på de flesta växthus men har en gavelbrädd som är anpassad efter Julianas mått, 67,5 cm i bredd.

Skuggardin med aluminiumtrådar.

Moritz Moppelpo sagt Bitte und Danke - Hermien Stellmacher - böcker (9783845805122) Bokhandel spänner man med en vajer i taknocken samt i takfoten. Aluminiumtrådarna gör så att solstrålarna reflekteras ut från växthuset och på så vis dämpas så väl strålning som värmen i växthuset. En gardin som lämpar sig för den som odlar mycket.

Skuggpasta.

Skuggpastan har använts lika länge som växthus funnits. Det är en kalkfärg som man målar utanpå växthusglasen. Denna pasta kommer successivt att tvättas bort när det regnar. Välbeprövad metod.


To gode venner - - böcker (9788241931659) Bokhandel

Beskrivning

Att rycka och dra hjälper babyn att träna på att kontrollera sina rörelsemuskler, och är bra för motoriken. I den här aktivitetsleksaken från Lamaze finns en spegel där babyn kan se sig själv, vilket är bra för att öva på fokusering och igenkänning. Det finns också massor av olika material som är roliga att känna på och som ger ifrån sig olika ljud, vilket är bra för både det taktila sinnet och för hörseluppfattningen. Leksaken kan fästas på till exempel barnvagnen eller skötväskan. Från 0 mån

Nu börjar en ny fas som växthusägare. Nu är det tid att flytta ut plantorna som man förodlat från växthuset och ut i rabatter och köksträdgården. Var tid har sitt och jag ser mycket fram emot denna tid vart år. Det innebär att trädgården på riktigt börjar leva och att växthuset nu ger plats åt mig och familjen till att bara få vara. Är det någonstans man vill det så är det i just ett växthus.

Poshjol kotik na Torzhok - - böcker (9785080054372) Bokhandel

Glöm heller inte bort att ge stöd till känsliga plantor så att de inte knäcks. Samt att de plantor som vill klättra har möjlighet till det, som ärtor tex. Ligger dessa på jorden finns det risk att plantan ruttnar.