Zwilling Pro Kockkniv Kompakt 14 cm Rostfritt Stål Svart

Zwilling Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart Kompakt Pro qzztzb3522-Hem & Inredning

Jag läste idag en artikel på aftonbladet att kommunen Mjöby i Sverige har enats om ett förslag att föbjuda uthyrning av burkinis. ”Det är vårt ansvar att arbeta för ett jämställt samhälle och människors lika värde, säger Anneli Sjöström (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden”.

Marc O'Polo Miro Morgonrock 100% Bomull L Marin (mörkblå)

Jag förstår verkligen inte hatet mot burkan och/eller burkinin. Jag förstår inte heller hur folk kan bli upprörda över att en annan människa väljer att täcka sig? Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en burkini, särskilt här i Argentina. Den skyddar mot solen (jag bränner mig här då solen är extremt stark) och så slipper man konstiga blickar från män och kvinnor.

Dixie Sture Bordstablett Syntet 47x32 cm Stråmelerad (brun)

Om jag ska ha rätten att kunna välja att sätta på mig en blommig klänning, så kan inte jag ta ifrån rätten att en annan kvinna väljer att sätta på sig en burka. Logiskt sätt kan man inte begära friheten ”att få välja själv” och samtidigt begränsa andra människor från att också ha den möjligheten, bara för att den andra personens smak skiljer sig från din egna.

Doftljus 13cm Luminous - doftljus & doftpinnar

Zwilling Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart Kompakt Pro qzztzb3522-Hem & Inredning

Jag ber om ursäkt ifall jag har stavfel, grammatikfel etc i texterna. Jag har märkt på senaste tiden att jag har börjat ”tappa” svenskan, så det kanske tar lite tid tills jag hittar den igen.

Un beso!

Zwilling Kockkniv 14 cm Rostfritt Stål Svart Kompakt Pro qzztzb3522-Hem & Inredning

Superliving Dynamo Short Vägglampa D 11 L 4 8 cm Matt Whisper vit

Förutom att det är bra för miljön, så var denna dag sjukt uppskattad av mig. Något jag absolut HATAR med Bogotá, är trafiken. Det går inte en enda dag utan att man sitter fast minst en timme, vilket är förståeligt eftersom det bor cirka 14 miljoner människor här, men ändå. Nu när det börjar bli sommar och riktigt varmt här, så blir värmen bara värre av alla bilar. Dessutom blir luften helt katastrofal av alla avgaser och det är inte så kul för lilla mig som har astma…

 

Ebb & Flow Rowan Taklampa Kristall D 22 H 22 cm Rutig silver

Broste Copenhagen Stian Kuddfodral Bomull 40 x 60 cm Desert Sage

Watt&Veke Scarlett Lampskärm D 40 cm H 26 cm Turquoise Watt & Veke

Bloomingville Burk Med Lock Porslin Diameter 9 cm Höjd 9 cm Vit

Nu ska jag dela med mig med ett av mina absolut bästa skönhetstips någonsin. En hemmagjord scrub som säger hejdååå till död hud och gör huden fantastiskt glänsande och mjuk. En skönhetsritual som används flitigt här i Colombia och resten av Sydamerika. Kanske därför alla latinas är så vackra och rynkfria när de är gamla? ;)

Recept:
– Ca 1 DL malt kaffe.
– Ca 4 tsk kokosolja.
– Ca 1 tsk socker.

PR Home Future LED Globe E27 120 lm Klar (klar) - taklampor

 

Ebb & Flow Lute Taklampa D 14 H 27 cm gulden Smoke (brun)